donderdag 31 maart 2011

Toys for boys

Merde!



Toulouse-Lautrec

Padvindersgroet

Spring eens in the air

Aenne Biermann

Enkele centjes per dag

Incognito

woensdag 30 maart 2011

Boekenweek viel tegen



De omzet was 10% lager dan vorig jaar. Ik weet niet eens wat het thema was. Hierboven een jurk van Gouden Boekjes van Ryan Novelline

Wow! Amish Quilt in New York

Ghandi's liefde voor Hermann Kallenbach


Ghandi vond seks tussen man en vrouw walgelijk. Zijn grote liefde was de Duits-Joodse bodybuilder en architect Hermann Kallenbach. Dat is nog eens nieuws om van te smullen!

Kallenbach was dus een Duits-Joodse homoseksueel. Alleen de neger ontbreekt nog uit het klassieke mopje. Hieronder Kallenbach en Ghandi met secretaresse Sonia Schlesin

Rigobert Maas


Doorbladerend bij de fraters, kom ik mijn heeroom tegen. Oom van mijn moeder, broer van mijn oma: Rigobert Maas. Hier is hij met u weet wel... (ieders oom). Hieronder met de Lockheed.





Horse races, heet deze foto. Een spel met paarden op een langwerpig speldoek.

Drie-eenheid









De fraters van Tilburg hebben hun foto's online gezet in het regionaal archief. De farters fraters hadden een voorkeur voor drie: negertjes, indiaantjes, portugeesjes, negerinnetjes, syriertjes etc etc

dinsdag 29 maart 2011

Audry

Nationale hoofddoekjesdag

Een zoen van Koen

Een zoen spreekt soms boekdelen. Een zoen van Koen helemaal. Twee keer werd Fanny Blankers-Koen verslagen door een plattelandsmeisje: Marjorie Jackson en Foekje Dillema. Maar kijk eens wat een verschil tussen de zoen van Dillema aan Koen en Koen aan Jackson! Dillema die eerder Koen kust dan omgekeerd. En die fysieke afstand tussen beiden. En dan de welgemeende zoen van Koen aan Jackson:



Rechts zien we niet de Fanny die we uit de biografie kennen als de vrouw die absoluut niet tegen haar verlies kon. De wedstrijd tegen Jackson kun je zien als je klikt hieronder:


De wedstrijdfilm:

Hebben alle vogels begonnen nesten

Nationale hoofddoekjesdag

Dwarsligger internationaal succes




maandag 28 maart 2011

Isaac Israels in Scheveningen

Surivlaams

Overleden

***

Oogknopen

Geulle 1934

Zonderland

Alfred Eisenstaedt, 1940

Zomertijd: welkom in de werkweek

zondag 27 maart 2011

Vrouw leeft al 10 jaar op chips

Kaatsen, New York 1976

Zomertijd



Wiliam Mortensen

Zomertijd, nu niks meer aan doen, voor altijd zomertijd

Zazenzondag


Vincenzo Balocchi

zaterdag 26 maart 2011

Magneto turns pages




Een intrigerend doosje gevonden: Magneto turns pages. Het doosje bevat een kleiner doosje met naaldjes en een magneetje. Ik neem aan dat je er muziekbladzijden gemakkelijk mee kunt omslaan. Op het web is er niks over te vinden. Een groot succes zal het dus niet zijn geweest, dit systeem. Ik heb geen idee hoe het werkt.

Cheese

Narrenkaart