woensdag 30 november 2011

Mick Jagger 15 jaar oud

176 jaar Mark Twain

De maan van Sinterklaas

Ik snap wel waarom de Sint zo'n bezorgde indruk maakt. De maan! Het is ochtend in plaats van avond. Hij is veel te vroeg. Gust van de Wall PernĂ© (1877-1911) 

Zeg maar u

De PVV wil dat leerlingen 'u' zeggen tegen hun leerkracht. Ik zou eigenlijk nog een stap verder willen gaan: de leerkracht moet ook weer 'u' zeggen tegen de leerlingen. Hoe gaan we dit controleren? Met de voustoyeerpolitie.

Het is eigenlijk heel eenvoudig: in plaats van 'jij' zeggen we voortaan altijd 'u'. Tegen iedereen. Net als in Engeland. Opgelost.

Heinrich Heidersberger, Kopenhagen

dinsdag 29 november 2011

Wit over zwart



Victor Vasarely 1965

Winters


Hoewel de schaatswinters uitblijven, verschijnen er nog jaarlijks diverse schaatsboeken. De schrijvers worden alleen steeds ouder.

maandag 28 november 2011

Wespennek

Steven Meisel

Legocamper (model 1962)

Tacita Dean

Welkom in de werkweek

zondag 27 november 2011

Stills uit werk van Marijke van Warmerdam




Marijke van Warmerdam

Omgekeerde Porsche

Meer auto's

Een dagje Boijmans

zazenzondag

zaterdag 26 november 2011

Tirra lirra by the river


The Lady of Shalott bekijkt de wereld door een spiegel. Totdat Lancelot aan haar kasteel voorbijkomt. Ze verlaat haar kasteel en de vloek treedt in werking: ze sterft in een boot in de rivier.

Gedicht

Mijn Zwarte Pieten
hebben vaak
lelieblanke tieten

De Sint

John Currin meets Cornelis van Haarlem



Frans Halsmuseum

Dick Coersen

Play ball!

Marcel Duchamp 1939

Sorry, sorry, sorry

Goedemorgen

vrijdag 25 november 2011

Zoetrope

Een foute maan voor de Sint

Gelukkig hebben we een professorandus genaamd Peter Barthel die het gepeupel uitlegt dat een C-maan niet op pakjesavond door de boom kan schijnen. De leek en de illustrator, zo meent de hooggeleerde man 'wil maar niet begrijpen dat dat fout is'. Dat is een ochtendmaan. In vele boeken en op veel pakjespapier staat een ochtendmaan in plaats van een avondmaan. En dat mag niet van Barthel. Foute kunst.


Barthel nam twee weken vrij om pakjespapier te onderzoeken. Hij heeft verstand van de maan, maar heeft Barthel wel verstand van illustreren? Is deze halve maan niet de C van Christmas bijvoorbeeld in de VS? En Claus. En van de Heer zelf?

Hij mag er zelfs over publiceren. En dan schrijft hij in zijn artikel dat op een fictieve prent geen halve maan (crescent moon) mag staan. Je moet er toch niet aan denken dat Barthel ons straks ook nog gaat vertellen dat Sinterklaas niet bestaat!



Zonder plakken



Lartigue

Vrijdag vis

Goedemorgen


Personeelscadeau Verkade

donderdag 24 november 2011

Verkiezingen

We hebben het mooiste nieuwe woord van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie
We hebben het woord van het jaar van Onze Taal
We hebben het nieuwe woord van Van Dale

De eerste ronde is al gelopen: wildbreien is het mooiste nieuwe woord. Met nog een maand te gaan, maar in december worden er geen nieuwe woorden geboren, dat weet een kind. Onze Taal en Van Dale zijn nog midden in de wedstrijd. Zijn er nog meer verkiezingen? Het lijkt me goed om op 31 december de balans op te maken en de beste nieuwe-woord-verkiezing van 2011 te kiezen. We kunnen natuurlijk ook beslissen welk woord van deze de drie winnende woorden nu echt het mooist is. Want anders hebben we echt geen houvast meer.  

Woonhuis Anne Frank (Merwedeplein) 10 dec open




Het huis is gerestaureerd in de stijl van de jaren-30  door de eigenaar, woningbouwvereniging Ymere. Het biedt onderdak aan gevluchte schrijvers.

Niet mokken

***

Joop Zoetemelk een lelijk boek

Tis geloopen

Heterochromia

De drummer is stoned

Goedmorgen

woensdag 23 november 2011

Twaalfstedentocht

De tocht is twee keer gereden: in 1676 en in 1822. Vijf zaankanters rijden in de 17e eeuw een tocht langs de 12 steden van Noord-Holland. Van de legendarische tocht van Claes Ariszoon Caeskoper, Maijndert Arent, Jakop Blau en Jakop Buur is een spel gemaakt dat is te spelen op internet.


Het spel heeft niet zo heel veel om het lijf, maar aardig is het toch wel.

Strontium

"Strontium in kraantjeswater maakt van elke man homo"

HNL.be

Paniek

Wie zoet is, krijgt lekkers


Wie stout is gonorroe

Kermis in de hel

Vandaag uit