vrijdag 31 mei 2013

Ricky Gervais


Mommy, they're gonna cook me!


Vrijdag (sterrenbeeld) vis


UB Leiden.

donderdag 30 mei 2013

Röntgencamera gekocht


Ik van binnen

Kort

Adde Adesokan

Wond van Jezus

Psalter Bonne van Luxemborg
Lijkt meer op de mond van Maria

Kop of munt?


Nog meer travestie aan het front van welke oorlog dan ook



woensdag 29 mei 2013

Le sacre du printemps

Vandaag 100 jaar geleden vond de belangrijkste muziekgebeurtenis van de 20ste eeuw plaats: de première van Le sacre du printemps. Het publiek was wild enthousiast en woest. Er braken gevechten uit in de zaal die nauwelijks te stoppen waren. Een balletfragment:


Zadelschoenen


Baseball

Ik werk nu aan een vertaling van The Rube van Zane Grey, een honkbalverhaal. Voor mijn langverwachte boek met sportverhalen uit de wereldliteratuur.

Er zit een knop op


Travestie aan het front


Antropologie


Here comes the sun


dinsdag 28 mei 2013

Jan Pronk is een sukkel

Hij was 49 jaar lid, nog maar één jaar verwijderd van het felbegeerde speldje en de taart. Wie kan dat nog zeggen: 50 jaar lid? Je krijgt een hand van de voorzitter, een speldje opgespeld en een applaus in het bejaardentehuis. Wie wil dat nou niet? Pronk toch!


El Lissitzky’s Wolkenbügel 1924


V is voor vagina


Zwartrokkenbal

Semenarie St. Ignatius Loyala in Spanje

maandag 27 mei 2013

Adembenemend


Herbert List (1903–1975)


Maandag wasdag


Man Ray


Ruim de tafel af


Welkom in de werkweek


Hopper

zondag 26 mei 2013

Tegen het heterohuwelijk

Frankrijk loopt te hoop tegen het homohuwelijk. Vroeger waren we ook tegen het huwelijk. Tegen het heterohuwelijk. Een boterbriefje halen bij de overheid dat vonden we onzin. We gingen hokken. We trouwden over de puthaak. We hadden de overheid niet nodig. We waren tegen het heterohuwelijk. Een homo's waren er toen nog niet. Misschien moeten we nog eens een sit-in houden in Amsterdam tegen het heterohuwelijk. Ludiek.

Als je nu op heterohuwelijk googelt krijgt je alleen maar plaatjes van het homohuwelijk. Queer!

Beste sportboek 2012/2013

Mijn bundel Schorsen was erger dan verliezen is door de vakjury o.l.v. Marianne Derks verkozen tot het beste sportboek van het afgelopen sportjaar.  Het boek won daarmee de Pim Mulier Medaille.

Uit het juryrapport:
"Schorsen was erger dan verliezen opent met het spectaculaire verhaal van de Franse atlete Violette Morris die mede door haar schorsingen uit de atletiek in der handen van de nazi's wordt gedreven. Ze ontpopt zich tot een fanatieke nazibeul die uiteindelijk door het Franse verzet wordt vermoord.
In de overige biografieën laat Dohle steeds de keerzijde van de sportmedaille zien. Het boek geeft een ontluisterd inzicht in wijze waarop sportvrouwen de toegang tot de competitie is ontzegd. Wij prijzen het doorzettingsvermogen van de auteur om altijd de onderste steen boven te krijgen bij de onrechtvaardige uitsluiting van sportvrouwen."

Schorsen was erger dan verliezen is gekozen uit een shortlist van vijf sportboeken. Aan de prijs is een bedrag van 500 euro verbonden voor sportonderzoek.









Essex


Een gebreide bikini is nog wel warm deze lente


Herinner je nog de zomer?


Gymnastiek bij de paters (Vlaanderen)


De Gruyter: snoepje van de week bouwplaten

Te koop bij Zwiggelaar Auctions

Zazenzondag


Mamma don't take my kodachrome away

zaterdag 25 mei 2013

Ellen de Visser: De strijd om de sekse

Ellen de Visser schrijft De strijd om de sekse in de Volkskrant. Het gaat over vier verwante atletes die hebben besloten een operatie te ondergaan vanwege een verstoorde geslachtsontwikkeling. Die operatie is onomkeerbaar en daarop is kritiek. Zo worden teelballen verwijderd, de clitoris verkleind en de vagina gecorrigeerd. De keuze om man te worden is daarna nauwelijks nog mogelijk.

Leuk voor de bühne
Jammer dat het artikel van Ellen de Visser in details rammelt. Zo staat er dat Ewa Klobukowska de eerste atlete is die voor het leven is geschorst (dat was 1967), en dat Foekje Dillema in 1950 voor het leven is geschorst. Volgens mij is dat 17 jaar eerder. Dat Foekje na een geheime seksetest is geschorst, is ook al niet waar er was niets geheims aan. Afijn, prof. Grootegoed noemt Foekje ondanks haar Y-chromosoom een vrouw. Dat is leuk voor de bühne natuurlijk, maar de term vrouw laat zich wetenschappelijk helemaal niet omschrijven, dus daar kan hij geen buil aan vallen. Ik zou die term willen laten opgaan voor alle atletes in deze tragedies en ook voor de paus want die draagt een jurk.
etc. etc.


De voorstanders van testosteronbepaling buitelen in dit stuk over elkaar heen en er is niemand die zegt: Ho! Moeten we in de 21ste eeuw nog wel gaan kijken wat er wel of niet in de onderbuik van een atlete zit?

Het allerergste
Het is de verslaggeefster Ellen de Visser volledig ontgaan dat er wereldwijd toonaangevende medische, ethici en genetici zijn die al 25 jaar pleiten voor de volledige afschaffing van gendertesten. Omdat ze discriminerend zijn en immoreel en op persoonlijk niveau ongelooflijk ingrijpend. Het is oppervlakkige journalistiek die het gevolg is van het feit dat steeds dezelfde mannen in ons land het woord mogen voeren over deze problematiek.








Let it be

Dat is agaat zei de verkoper
Nee, zei ik dat is Maria
Maar het is wel agaat, je hebt fantasie
Dat is de opvoeding
Nou neem maar mee dan.




The bat


Gebakken of gekookt?

Kievitseieren in Berheide

Excuseer


Wij hadden geen doos om in te slapen

Cornell Capa

Kijken naar De Nachtwacht

Alfred Eisenstadt

vrijdag 24 mei 2013

Met je stier op schoot

  ”This is my favorite photo in the world - me and Linus, born to a dairy cow and ordered to be killed when the farmer saw he was a male (and thus useless in the dairy industry). A compassionate individual intervened, and he was brought to a sanctuary. I met him when he was a few days old and 60 pounds, and he would always try to sit on my lap. Today, 7 years young and 1500 pounds, he still tries to sit on my lap.”
- Colleen Patrick-Goudreau

Koud

Ik ga verhuizen naar Groenland. Ze zeggen dat daar de aarde opwarmt.

Semenya en Pistorius krijgen geen geld meer

Semenya en Pistorius krijgen geen financiële ondersteuning meer in aanloop naar de Olympische Spelen. Pistorius bereidt vast en zeker zijn proces voor, maar Semenya is een raadsel. Ze traint niet meer en loopt geen wedstrijden meer. Er is geen reden gegeven waarom dat zo is.

Onbereikbaar


Ashley Hall Private School

Een heel paard half

Agence Eureka

Vrijdag vis


De jongen met de valhoed

Abraham van Strij (1782)




Goedemorgen: kamergymnastiek


donderdag 23 mei 2013

Open Riooldag Delfland

Delfland houdt een Open Riooldag.Bezoekers raad ik aan eerst inentingen te halen tegen difterie, cholera, hepatitis en dysenterie.

WK-rechtsom in Togo


Fred Herzog

Goedemorgen


Cadeautje van het Rode Kruis 1942