maandag 31 oktober 2011

Allerzieligen

Kijk naar het vogeltje!


Marianne Maric

Antiportret


Marcel Marien

Ingezonden mededeling

Robin Rhode: wheel of steel

Welkom in de werkweek

zondag 30 oktober 2011

Altijd zomertijd

Rusland heeft besloten altijd in de zomertijd te blijven. Nu wij nog!

Kinders van die wind

CDA op 11 zetels

Speldag


Ludwig Von Carolsfeld

Speldag

Zwarte zondag

zaterdag 29 oktober 2011

Voor de kat zijn viool

MazzeltovBoeiend


Gary Winogrand

Fijne dag!

vrijdag 28 oktober 2011

Schaatsen


Ben weer gaan schaatsen vandaag. Op en veel te grote ronding.

Hierboven zie je werk van Robin Rhode een still uit een stop-motionfilm over een zwarte man die op schaatsen vooruit tracht te komen op een achtbaan van ijs. Van ijsblokjes liever gezegd die hij voor zich uit strooit. Maar die smelten waar je bij staat natuurlijk.

Foekje hier, Foekje daar

Ik ben de afgelopen tijd veel bezig geweest met de kwestie Foekje Dillema, de concurrente van Fanny Blankers. Vooral om het bericht in de krant te krijgen dat ze niet naar de seksetest ging was veel werk. Een simpel persbericht volstaat niet. Je moet alle redactie bellen en nog een bellen.

Er zijn nog wel wat andere conclusies te trekken uit haar weigering (afgezien van het feit dat het aantoont dat er zeker iets met haar aan de hand was).

De oproep van de seksetest kwam van het bestuur. Jan Blankers had er plat gezegd geen zak mee te maken, hoewel hij er wel een duidelijke mening over had.
Het DNA-onderzoek na Foekjes dood had nooit mogen plaatsvinden. Dat vond ik al en vind ik nog steeds. Haar weigering in 1950 laat zien dat ze dit toch echt niet gewild heeft.

Rodchenko

Rom bom!


Vrijdag vis


Pierre Bellon 1553

donderdag 27 oktober 2011

Wie leest er nu nog Mulisch?

Het Letterkundig Museum krijgt een dependance: de werkkamer van Harry Mulisch. De weduwe Mulisch gaat denk ik de kaartjes verkopen. Zoals we weten behoorde Harry Mulisch ooit de tot de grote drie. Daarvan is alleen Ronald Giphart nog in leven.

Het initiatief van dit museum past wel in de moderne tijd vind ik: "Kom we gaan eens kijken hoe die rare man woonde en werkte". Het museum gaat overigens pas in 2013 open. Ik vermoed dat die nare pijplucht eerst uit de gordijnen moet zijn verdwenen.

Not cricket

Lartigue

Evelyn Hofer

Goedemorgen


Kourtny Roy

woensdag 26 oktober 2011

Kunnen we hier nog neutraal naar kijken?

De weigerambtenaar

Als ik ga trouwen dan wil ik dat een weigerambtenaar het huwelijk sluit. Heeft-ie weer eens wat te doen. Ik heb de indruk dat alleen dikke vrouwen en homoseksuelen nog trouwen tegenwoordig.

Vroeger weigerde je te trouwen. Weigerechtgenoot was je toen. Dat was ook not done. De maatschappij was daar net zo op tegen, als nu tegen de weigerambtenaar. Maar stel nu eens dat de PVV haar zin krijgt en dat een ambtenaar geen moslimhuwelijken meer mag sluiten.... Of heb ik het weer helemaal verkeerd begrepen. Komt ervan als je nooit tv kijkt. Ik haal alles door elkaar. De PVV krijgt haar zin en de weigerambtenaar wordt ontslagen. Hij kiest met de huidige werkloosheid natuurlijk eieren voor zijn geld. Erst das fressen dann die Moral. Hij blijft aan en sluit met grote weerzin een homohuwelijk. Welk homopaar wil nu getrouwd worden door een ambtenaar die ooit weigerambtenaar was? De vegetarier die naar de slager gaat.

Het gaat er toch om dat alle stellen gelijke rechten hebben. Welnu: homoparen mogen trouwen. De rechten zijn gelijk. Dat er mensen zijn en zullen blijven tegen tegen het homohuwelijk zijn doet daar toch niets aan af. Zijn de linkse partijen nu zover dat ze ambtenaren willen ontslaan vanwege hun principes?

Vladimir & Georgii StenbergWiede wiede wagen

Lego ConcentratiekampZbigniew Libera, 1998

Goedemorgen

dinsdag 25 oktober 2011

Robert Zimmerman

Naakt lezen


Achtereenvolgens: Botero, Prinet, Israels en Henner

maandag 24 oktober 2011

Fore!

Oxford 1829

Welkom in de werkweek


Ralph Gibson

zondag 23 oktober 2011

Speldag: legopatent

Zazenzondag

zaterdag 22 oktober 2011

Pief paf poef
vrijdag 21 oktober 2011

Circus in de jaren 50Gescoord bij Retronaut.

Paddestoel vlak voordat de tractor eroverheen ging

donderdag 20 oktober 2011

Zwiggelaar auctions