dinsdag 15 februari 2011

Gratis e-book Foekje Dillema


Het verwoeste leven van Foekje Dillema, mijn biografie over het leven van Foekje Dillema kun je downloaden als e-book. Gratis. Als je geen e-reader hebt kun je ook Adobe Digital Editions downloaden. Dan kun je het boek op je laptop of pc lezen. Het e-book bevat een nieuw nawoord met nieuwe feiten.

De 200 meterloopster Foekje Dillema werd na een seksetest in juli 1950 uit de competitie genomen. Er volgden jarenlange speculaties over het waarom en over de mogelijke betrokkenheid van Fanny en Jan Blankers bij deze uitsluiting. Vooral de bevriende hardloopsters waren ervan overtuigd dat het echtpaar Blankers Foekje in de val had laten lopen om haar uit te schakelen. Anderen twijfelden of waren ervan overtuigd dat Foekje geen vrouw was.

De biografie legt in detail uit hoe de vork in de steel zit. Het boek plaatst de schorsing van Dillema in het grotere perspectief van de vele vrouwen die door sportorganisaties een ander geslacht opgedrongen kregen.

Het e-book kun je hier downloaden: Het verwoeste leven van Foekje Dillema.

Met dank aan Ron Zillig voor de omzetting naar e-pub, Hans Vervoort voor het idee en de Arbeiderspers die mij de e-bookrechten teruggaf.