dinsdag 22 maart 2011

Ingewikkelde adoptie

Je gaat met pensioen: eindelijk tijd voor jezelf, eindelijk tijd voor je hobby's. En eindelijk tijd om zwanger te worden. Tineke Geessink is het gelukt. Ze wilde haar hele leven al zwanger worden. Ze heeft nu alle tijd van de wereld voor haar kind. Dat is een groot voordeel (zolang je daar verstandig mee omgaat). En wie weet is Tineke wel een hele flexibele en zorgzame moeder.

De baby die is geboren heeft geen enkele genetische verwantschap met Tineke Geessink. De baby heeft een andere, onbekende biologische moeder. Maar ook een andere, onbekende biologische vader. Zo bezien is de zwagerschap eigenlijk een omslachtige vorm van adoptie. Met alle risico's van dien voor moeder en kind.

De arts die haar hielp denkt alsvolgt: ze is 63 en heeft dus nog 20 jaar voor haar kind. De gemiddelde levensduur van Nederlandse vrouwen in immers 83 jaar. Even doorrekenen: dan is de vrouw die het kind wordt zo rond haar 20ste zonder ouders. Een vader is er niet, want Tineke heeft geen partner. Dat komt mooi uit want dan kan dochterlief eindelijk op zoek gaan naar haar biologische ouders.