donderdag 21 april 2011

Mietjeskamp

Mooi woord mietjeskamp (Mein Mietjeskampf). Dat woord hebben ze niet in Maleisiƫ bedacht, maar hier. In Maleisiƫ spreken ze namelijk geen Nederlands. Anyway: in dat land wonen 66 jongens die homo dreigen te worden. Dat wil zeggen ze gedragen zich vrouwelijk en als dat zo doorgaat kan dat een probleem worden voor de samenleving. Op kamp dan maar.

Islamtraining en sport staan er op het menu. Geen handtasjes werpen, maar stoere sport. Heterosport. Ik zou zeggen hockey! Nooit douchen en stevige machofeesten houden. Daarbij vergeleken zijn alle andere sporten mietjessporten. Bij voetbal bijvoorbeeld kun je nog lekker in de kast blijven. Bij rugby is er heerlijk lichamelijk contact. Om over curling en korfbal nog maar te zwijgen.

Hockey is het helemaal, eerst hard achter een bal aanlopen en hem dan zo snel mogelijk wegslaan. Kun je een zinlozer tijdverdrijf bedenken? Net als vissen, er eerst een aan de haak slaan en dan terugzetten. Dikke verwijfde jongens aan de waterkant en de rest op hockey!