donderdag 7 april 2011

Verbod op ritueel slachten?


Orthodoxe Joden kunnen inderdaad maar beter emigreren nu de partij voor de troeteldieren een kamermeerderheid heeft gevonden voor het verbod op het onverdoofd ritueel slachten. De facto een verbod op ritueel slachten. Verdoving past nu eenmaal niet bij ritueel slachten.
Waar gaan we naartoe als dit wet wordt? Slachten in de badkamer? Vervoer van circa 2 miljoen gestreste dieren naar Duitsland en dood weer terug. Moslims die een schaap in de kofferbak naar Antwerpen brengen. Je moet er niet aan denken.

Het is natuurlijk weer zo'n orthodoxe christen als Thieme die andere godsdienstigen haar door Jezus geinspireerde morele wet gaat opleggen, zonder na te denken over de praktische bezwaren en de morele gevolgen daarvan.

Al eeuwen voordat Nederland het schietmasker ging gebruiken, slachtten Joden en Moslims hun dieren op de meest respectvolle wijze. Hier gebruikten slagers de botte bijl en steekwapens.

Een van de eerste wetten van de de nazi's was een verbod op ritueel slachten. Ook bij de PVV - die voorstander is van een totaal verbod van ritueel slachten - zit er veel meer achter dan een diervriendelijk beleid. Het is Jood en Moslim pesten. En Wilders zelf die zo pro Israel is, zal steun van die kant verliezen. Dat is het enige lichtpuntje in deze kwestie.

De PvdA zou er goed aan doen zich te realiseren wat de verborgen agenda is van de PVV bij een wetsvoorstel over het onverdoofd slachten. Niet aan meewerken!