woensdag 21 maart 2012

Geen film over Fanny Blankers-Koen?

Gaat ook dit project niet door? Een film over Fanny Blankers-Koen zou geproduceerd worden door IDTV. Maar de producent heeft de filmtak eind 2011 afgestoten. IDTV maakt dus geen speelfilms meer. IDTV werkt voor de kijkbuis.

De twee filmproducenten van IDTV zijn onlangs een nieuw speelfilmbedrijf gestart onder de naam Topkapi Films. Het is een veel kleiner bedrijf dan IDTV. De prioriteiten liggen nu echter bij andere films dan die over Blankers-Koen.

Al eerder besloot het Filmfonds om de voorkeur te geven aan een film over Blankers-Koen boven een film over het sportleven van Foekje Dillema. Het ziet er nu niet naar uit dat er deze zomer een film uitkomt over beide vrouwen, terwijl de Olympische Spelen van 2012 de ideale achtergrond zouden zijn geweest. Blankers-Koen behaalde immers in Londen haar gouden plakken.


Topkapi: "Reden dat het project nog niet online staat is omdat het nog in een vroeg stadium van ontwikkeling is en het nog niet duidelijk is wat er in de toekomst mee gaat gebeuren."