woensdag 5 december 2012

Friese nuchterheid

Jasper S. blijft nog 90 dagen in voorarrest en in beperking. Alleen contact dus met zijn advocaat. Zijn gezin gaat er volgens de burgemeester van Kollumerland 'met Friese nuchterheid mee om'. De Friese nuchterheid is befaamd. Ze laten er geen traan om daar. Boeren zat, nietwaar. Elke dag houden er een stuk of tien mee op. Volgend jaar boerin zoekt boer bij de enige echte JasperS.

Het gezin wil wel graag met Jasper S. praten, hij is tenslotte de baas op het perceel volgens de burgervader. Er moet heel wat geregeld: Klara 13 gaat kalven, blijf je lid van de Elfstedenvereniging? Vragen zat.

Afijn, de burgemeester maakt misplaatste opmerkingen. Het zal je maar gebeuren dat een spermaspoor van je partner of vader op een vermoord meisje is gevonden. Ook al zijn mannen het kwaad van de wereld, het is toch je man en je vader. Friese nuchterheid, het zal me wat!

Volgens Geert Wilders hebben we met de dood van de grensrechter een Marokkanenprobleem. Hebben we dan met Vaatstra ook een boerenprobleem Geert?