zondag 27 januari 2013

Roeikoorts

Nou het E-woord is gelukkig weer gesneuveld. Als de a in de maand komt gaat het toch weer kriebelen. Volgens de vereniging is er nog een week stevige dooi nodig en we kunnen weer aan de riemen trekken. De gemalen zijn ook weer aangezet dus het gaat de goede kant op.

Het valt niet altijd mee hoor elf steden in een dag, dan ligt er weer een balk in de Luts of zoals nu ijsgang en ijs. Je weet niet waar ze dan ineens van dan komen al die reetrijders. We zeggen altijd de Friezen komen weer uit hun holen gekropen. Werkschuw volk en van een scheermes hebben ze nog nooit gehoord. Heb je die smerige snotbaarden van ze wel eens gezien? Maar het zijn gewoon watjes als je het mij vraagt, het zijn net Joden zeg ik altijd maar: ze gaan pas schaatsen als er balken onder het ijs liggen.

Ze vragen me wel eens waar komt die roeikoorts toch vandaan? Het is ons DNA, in het mitochondriaal DNA. Het is ons met de paplepel ingegoten. De Batavieren die peddelden al de Rijn af, flink pak kano's voor onderweg. Of neem de Olympische Spelen: eerste goud? Twee met stuur in Parijs. De beste stuurlui staan aan wal, dus hebben ze zo'n Frans jongetje aan het stuur gezet. Hij wist ook de weg natuurlijk in Parijs. Dat was mooi meegenomen. Maar ja die Friezen weigerden de medaille eerst mee te tellen, zo'n Doekle Terpstra - dat is de man van Erika - weet je? stik jaloers zijn ze op ons eerste goud. Maar dat pakken ze ons niet meer af!