vrijdag 22 februari 2013

Pistorius mag lopen voor 85.000 euro

Het Zuid-Afrikaanse hof heeft besloten Pistorius op borgtocht vrij te laten. Hij mag lopen totdat zijn proces begint.Volgens de rechter is de 'zaak' die de staat heeft niet sterk genoeg om hem vast te houden op beschuldiging van moord. Bovendien is er volgens de staat geen vluchtrisico. Hij is daar te bekend voor. Dan heeft de staat fouten gemaakt in het onderzoek. De blunderende politieman is van de zaak gehaald.




Update: Testocompasutium
Het flesje was geen testosteron maar testocompasutium. Dat blijkt inderdaad verkocht te worden als homeopathie en met spuit en naald. Dat laatste is vooral bedoeld om het geloof in het middel te vergroten. Je kunt het net zo goed drinken. Je kunt net zo goed water drinken trouwens.



Waarom was Reeva gekleed in vestje en een korte broek? Hoe zit het met de ruzie? En is er ge-smst? De puzzel is nog lang niet compleet vindt de rechter. Hij twijfelt ook sterk aan de versie van Pistorius. Er liggen nog veel vragen. 4 juni gaat het verder.

En wat gaat Oscar nu doen? En kan hij wel zonder alcohol? Hij mag niet drinken (kan op elk moment getest worden), geen drugs. Geen wapens in bezit hebben. Pretoria niet verlaten. Altijd bereikbaar zijn. Twee keer per week melden bij de politie. Niet terug naar het huis van de misdaad.