vrijdag 17 juli 2015

Bromsnor

Snor moet twee jaar brommen. De agent vuurde op de bijrijder van een gevaarlijke ramkraker. De auto ging er vandoor. Ik citeer:
Niet de verdachte werd geraakt, maar de bijrijder. Die raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens de behandelend arts was hij dood geweest als de kogel een centimeter meer naar rechts was afgevuurd.
Even kijken. De bijrijder, was die dan onschuldig? Hij kon toch het stuur omgooien, de sleutel uit het contact trekken, de handrem aantrekken?? Dat maakt hem geen bijrijder maar medeplichtig.

Even kijken, de behandelend arts. Als de kogel een centimeter meer naar rechts.... en wat nu als de kogel een centimeter meer naar links was afgevuurd. Dan hij hij gemist?

Ik vermoed dat dit toch een rechterlijke dwaling is. Twee jaar gevangenis. Wie wil er nog agent worden? Stel je maakt een inschattingsfout, dan hang je. Geef die man een werkstraf! En die rechter ook.

Dan hebben we nog die Pool die veel te hard reed en drie fietsers doodreed, ook in Limburg. Krijgt wel een werkstraf (120 uur).  Als dit zo doorgaat met de rechters dan is het tijd voor een parlementaire enquete over de Nederlandse rechtspraak. Voorzover dat mogelijk is.