zaterdag 16 april 2016

Cinthia Winter is vast niemand minder dan Chrétien Breukers


Dit zogenaamde debuut getiteld Nietsdankussen van een debutante  - die op haar blog heel hoog van de literaire toren blaast - is overduidelijk van een man, die de literatuur door en door kent en scherp heeft beoordeeld. Ik vermoed een man die al vaker is gedebuteerd als vrouw, bijvoorbeeld onder het pseudoniem Sanne de Vegt. 
Deze nieuwe auteur Cinthia Winter (52) komt immers plots uit de lucht vallen. Er is niets over haar bekend op het web en ze heeft in korte tijd een groot Facebooknetwerk opgebouwd van tout cultureel Nederland. Dat laatste is niet zo moeilijk. Mensen zijn ijdel genoeg om een 'leuke debutante' in hun netwerk te accepteren.
Maar een debutante zou het niet in haar hoofd halen om al voor haar debuut heel literair Nederland de maat te nemen. Daar past wel wat bescheidenheid. Het is duidelijk dat Cintia Winter die ook nog zogenaamd aan de Cote d'Azur woont een pseudoniem is. Er is dan ook nog geen foto van haar bekend. Noch op het boek noch op Facebook. Cinthia Winter bestaat niet! Wie is Cinthia Winter?
De eerste die in aanmerking komt voor dit debuut is de Utrechtse schrijver Chrétien Breukers vooral omdat hij dit kunstje al vaker heeft geflikt, maar ook dat de stijl van het blog 'Cinthia Winter' zo duidelijk overeenkomt met de cynische, scherpe en vileine stijl van Breukers. Het is volgens mij overduidelijk Chrétien Breukers die achter het pseudoniem Cinthia Winter schuilgaat.