zondag 13 mei 2018

Sylvia Barlag en testosteron

Ik kan echt woedend worden op vrouwen als Sylvia Barlag van de Internationale Atletiek Federatie. Groot voorstander van medicatie geven aan gezonde vrouwen. Vrouwen met een hoge testosteronwaarde. Maar vrouwen als Barlag zouden vooral eens hun bek moeten houden, plat gezegd. Elke keer laten ze uitlekken dat een atleet niet 100 % vrouw is. Steeds weer heb en zij de menselijk waardigheid van atleten geschonden. Zolang mensen van de atletiekbonden de privacy van atleten niet waarborgen, zouden ze opgesloten moeten worden in plaats van in nieuwsuur niet gehinderd door kennis van zaken hun oordeel klaar hebben over sportvrouwen en een eerlijke competitie. Barlag kletst uit haar nek. Ze weet niks van fair play in de sport. Ze snapt zelfs niet dat fair play helemaal niet bestaat.

Wat is haar argument? “Als we hyperandrogene vrouwen toelaten gaan ook transgenders zonder kuur meedoen. Dan is het hek van de dam.” Aha. Maar wacht even, de regels voor transgenders heeft de IAAF zelf bedacht. En misbruikt die nu in deze discussie. Dan zou je toch zeggen pas de regels voor transgenders aan. Stel voor dat er een volledige transitie moet zijn. Wil je vrouw worden en sporten, dan ga je all the way. Klaar. Zij willen immers vrouw worden, hyperandrogene vrouwen willen geen onnodige behandeling.

De geschiedenis van de IAAF en hyperandrogene vrouwen is een zwarte bladzijde in de sportgeschiedenis. De bobo’s in de atletiekfederaties zouden van schaamte weg moeten kruipen. In plaats van onzin uitkramen op tv.