dinsdag 29 december 2020

GroenLinks is een christelijke partij

Na de verkiezingen zal waarschijnlijk een strikt religieuze moslima in de kamer komen. Met hijab als teken van haar levensovertuiging. Nota Bene bij GroenLinks denk je dan. Maar eigenlijk is dat niet zo vreemd. GroenLinks is politiek seculier christendom. Er is zelfs een heel actieve werkgroep met de naam De Linker Wang. Christelijk pacifisme. Daar hoort ook bij dat je moslims omarmt. Zeker als je gelooft dat de islam godsdienst van de vrede is. De islam is echter godsdienst van de onderwerping. De hijab maakt daar deel van uit. Vrede staat niet per se centraal in de islam. Wel in het christendom. 

Het is zo gek nog niet om GroenLinks een religieuze partij te noemen. Verdwaalde christenen konden er altijd terecht. Een van de stammen was ook de evangelische volkspartij. Ik ben echter bang dat groenlinksers dat zelf allemaal niet zo beseffen. Maar moslims beseffen wel degelijk dat ze godsdienstig zijn. De hijab is geen vrijheid blijheid, het is onderwerping aan de wil van Allah. Of liever gezegd van Mohammed die zichzelf opwierp als de boodschapper van Allah. 

Als Bouchallikht binnenkort in de kamer zit in haar hijab zullen misschien de schellen van de ogen van de kiezers vallen. Dat het besef komt dat ze diep van binnen de christenen zijn die ze ooit hard lieten vallen. GroenLinks heeft een ook kerststal, alleen is die biologisch dynamisch.