zaterdag 24 juli 2021

Lesbisch voetballen

 Het werd voor de oorlog al geaccepteerd. Lesbiennes op het veld en in de kleedkamer. Nu omhelst Spitse haar partner gewoon voor de camera. Hoe anders is dat met mannen en hoe komt dat? 

Mannelijke homoseksualiteit wordt in de bijbel al afgekeurd. Vrouwelijke niet. Volgens sommige - zelfs orthodoxe gelovigen - gaat het verbod voor mannen eigenlijk alleen over een verbod op anale seks. Niet koosher. 

Lesbiennes zijn ook door de nazi’s niet vervolgd, homomannen wel. Ook dat is opmerkelijk. Volgens sommigen kon Hitler zich niets voorstellen bij seks tussen twee vrouwen. Vrouwen woonden vroeger ook gewoon samen in één huis en niemand dacht er wat van. Het was kennelijk wel zo praktisch. 

Het zou ook zomaar kunnen dat mannen heel goed begrijpen dat je op een vrouw valt. En dat seks tussen vrouwen zien de droom van elke man is. Terwijl ze zich in de kleedkamer bedreigd voelen in gezelschap van homoseksuele sporters. 

Het publiek oordeelt ook milder over lesbiennes dan over homoseksuelen. Misschien bevestigd het ‘t vooroordeel dat vrouwelijke sporters sowieso lesbisch zijn. Euh ... vooroordeel? Op het laatste wk waren 33 lesbische speelsters op het veld.