dinsdag 12 oktober 2021

Niet gevaccineerd, wel behandeld

 Negen van de tien corona-patiënten in het ziekenhuis en op de ic zijn niet gevaccineerd. Voor het overgrote deel zijn het weigeraars. Het wringt natuurlijk dat zij behandeld worden. Zou je het een weigeraar vragen zal hij zeggen je hoeft me niet te behandelen want ik kom niet in het ziekenhuis. Ik zou er niet op rekenen. Maar ons zorgsysteem zit zo in elkaar dat iedereen die opgenomen wordt, behandeld wordt. De zorg mag geen onderscheid maken tussen wel of niet gevaccineerd. 

Negen van de tien opnames had dus voorkomen kunnen worden. Daar had een 

hoop geld en werk mee bespaard kunnen worden. En dit gaat zo verder want 1,8 miljoen mensen zijn niet of onvolledig gevaccineerd. Zij kunnen vroeg of laat ziek worden. Hopelijk niet veel tegelijk. Die jodenster gaat ze niet beschermen, dat was in de oorlog trouwens ook al zo. Slecht gekozen symbool dus. 

Deze antivaxxers zijn niet bang, omdat ze niet goed geïnformeerd zijn. Gelukkig was de overgrote meerderheid van de bevolking wel bang en haalden zijn hun vaccinatie op tijd. Dankzij hen heeft zich geen ramp voltrokken.