zondag 21 augustus 2022

Mohammed gebruikte veel geweld

 Dat de islam geen godsdienst van de vrede is zal sommigen niet en anderen wel verbazen. We weten dat er veel islamitisch geweld is in de aaawereld. De meeste moslims denken echter dat hun profeet een vreedzame man was. Dat is niet zo.

Het grootste en meest langdurige geweld is slavernij. Islamitische slavernij bestaat nog steeds met name in Afrika waar schoolmeisjes ontvoerd en verkracht worden. Soera 23 staat dit toe. Ook Mohammed maakte joodse vrouwen en kinderen tot slaaf na de slag bij de gracht. Hun mannen 400 tezamen zijn in het bijzijn van de profeet onthoofd. Joden waren echter geen partij in het onderliggende conflict. Slavinnen mogen seksueel misbruikt worden de kinderen behoren niet tot het gezin van de slavenhouder. Moslims hebben op grote schaal slaven gehouden. Met toestemming van de Koran. 

Mohammed liet ook tegenstanders om zeep helpen, met name meerdere Joodse tegenstanders. Het bekendste voorbeeld is de dichter Ka’b ibn al-Ashrafi. Voor de Ayatollahs was dit reden om zelf ook fatwa’s uit te spreken tegen tegenstanders van de profeet. Dat komt niet uit de lucht vallen, er is een rechtstreekse lijn naar de profeet. 

Wie de islam een godsdienst van de vrede noemt, heeft het niet goed begrepen. De profeet van de vrede is Jezus. Je kunt hem persoonlijk niets verwijten.