woensdag 5 oktober 2022

Wat vindt Jezus van Mohammed?

 Een valse profeet herken je volgens Jezus aan zijn vruchten. Zoals je een slechte boom aan zijn vruchten herkent. Wat zijn de vruchten van de profeet? IS, Taliban, Khamenei, Al Qaida, Mohammed B…. Je kunt dus vrij gemakkelijk vaststellen wat Jezus van de profeet Mohammed vindt. 

Moslims beschouwen Jezus als een profeet van de Islam. Met terugwerkende kracht zijn veel bijbelse figuren uit de Thora tot profeet van de islam gemaakt. Zelfs Jahweh werd de Islamitische god Allah. Ook de regels heeft Mohammed herschreven. Toen Mohammed de drie Joodse stammen in Medina vertelde dat hij boodschapper van God was, zullen ze onder elkaar wel gezegd hebben ‘laat maar gaan.’ Uit frustratie onteigende Mohammed het joods grondbezit. 

Eén van deze joodse stammen de Qoeraiza die contacten onderhield met Mekka is hard aangepakt. Alle vrouwen en kinderen werden op de slavenmarkt verkocht en de 800 mannen over de kling gejaagd. Je hoeft mij niet te vertellen wat Jezus van Mohammed vindt. 

De daden van Mohammed staan haaks op de leer van Jezus die opriep de vijand lief te hebben. Mohammed kan Jezus wel uitroepen tot belangrijke profeet, maar hij heeft Jezus totaal niet begrepen.