dinsdag 1 november 2022

Hoe krijg je de sharia er uit?

 In de kampen in Syrië houden de terroristische moeders zich aan de sharia. Onderling geldt de sharia. Shariarechtbanken komen er bijeen, de vrouwen gaan in boerka. Die boerka gaat in Nederland af, want gezichtsbedekkende kleding is in de gevangenis niet toegestaan.

Ik neem aan dat onder de 12 vrouwen die nu in ons land zijn aangekomen ook orthodoxe moslima’s zijn. Dat is een lastig probleem. Omdat er nu eenmaal geweld in de orthodoxie zit. Zowel onderling als naar buitenstaanders. Geweld is geaccepteerd als straf voor bepaald gedrag. En dat wil je niet. Maar het is wel het grootste probleem nu. Je wilt geen radicale vrouwen in de samenleving, over drie jaar als de straf er op zit. Je zoekt dus naar een behoorlijke cultuuromslag bij de radicale vrouwen. Problematisch want je kunt in feite binnen twee minuten radicaliseren. En deze vrouwen zijn daar vatbaar voor. 

Je wilt deze vrouwen eigenlijk niet in Nederland hebben. Maar dan moet je de kinderen ook daarlaten en dat heeft wellicht nog meer risico’s. Bovendien kun je de vrouwen niet berechten als ze in Syrië blijven. Al met al een lastige kwestie. Misschien is tbs een antwoord?