dinsdag 22 november 2022

Matthijs en het grote geld

 Van Nieuwkerk liep met kruiwagens met geld het VARA gebouw uit. Hij verdiende jarenlang tot wel 6 ton per jaar. Op een bepaald moment vond het kabinet het genoeg en er kwam de Balkenende norm. In publieke functies mocht je niet meer dan een minister verdienen. Voor de toen voorkomende gevallen was een overgangsregeling. Paul de Leeuw en Van Nieuwkerk maakte daar gebruik van. 

Toen de oude regeling afliep stopte DWDD. Zogenaamd omdat het lang genoeg had geduurd. Vervolgens werd er voor Matthijs een nieuwe regeling opgetuigd om toch die 6 ton binnen te halen. Van Nieuwkerk werd niet alleen presentator maar ook zogenaamd beleidsmedewerker. En zo kon hij meerdere balkenendenormen verdienen via meerdere functies. 

Nu zit hij op de bank. Hij werkt bij geen enkele omroep meer. Hij is er zelf mee gestopt dus ging de geldkraan dicht. Hij hoeft niet meer te werken natuurlijk er is geld zat. Maar hij was 100 keer liever als de gouden presentator de geschiedenis ingegaan dan als  de driftkikker die medewerkers het bloed onder de nagels vandaan haalde.