donderdag 18 mei 2023

Mohammeds hemelvaart

 Christenen vieren vandaag de tenhemel opneming van Jezus. Mohammed reisde ook een keer bij leven naar het paradijs. Een gevleugeld paard bracht hem van Medina naar Jeruzalem waar hij vanaf de tempelberg opsteeg naar de ik geloof zeven hemelen. Gevleugeld paard? Ja we zijn in het midden oosten en daar vliegen tapijten en paarden door de lucht. In deze reis was Jeruzalem nog de heiligste stad in de islam. Toen de joden niks geloofden van zijn profeetschap werd Mekka de hoofdstad. 

Anyway. Wat zag hij in de hel waar hij eerst kwam? Vooral vrouwen. De misogynie van de Islam is weer evident. Wat al die vrouwen hadden gedaan vertelt het verhaal niet. Je vindt het in al-Bukhari 32-41. 

De hemel dat weten we is een pornoparadijs met overal maagden voor het grijpen. Ook hier worden vrouwen dus gestraft, want voor hen zijn er geen knapen. . Verder zijn er beekjes is er dans en muziek wat op aarde strikt verboden is. En er is niet-bedwelmende wijn. Alles wat op aarde haram is, is in de hemel halal. Een merkwaardige constructie. Wat het doel ervan is …..?

Nu kun je zeggen fat in de zevende eeuw in alle culturen de vrouw de mindere was. Maar de koran is eeuwig geldend. Dus daar tornen moslims niet aan.