vrijdag 20 september 2024

Wat betekent Allahoe Akbar?

 Dat betekent maar één ding: hard weglopen. God is groot, jij gaat dood. Allahoe Akbar is een strijdkreet geworden om je misdaad te rechtvaardigen. Gisteren weer in Rotterdam. Een man met twee keukenmessen kon 20 keer steken. De islam moet op zoek naar een nieuw motto om te overleven.

Het was tien jaar geleden nog komisch als scholieren bij elke geweldscène in de bioscoop met zijn allen Allahoe Akbar riepen. Nu is het niet leuk meer. Steeds meer mensen associëren Allahoe Akbar met geweld. En zo komt de associatie met een gewelddadige godsdienst steeds meer in beeld. Het wordt voor moslims steeds lastiger om te vertellen dat de islam een godsdienst van de vrede is. De geschiedenis leert ook dat geen enkele godsdienst ‘voor de vrede’ is. 

Mohammed voerde zelf alleen al 27 veldslagen tegen de afgod aanbidders en joden die hem niet accepteerden als profeet. Tot Mohammed’s grote frustratie. Hij accepteerde in zijn Mekkaanse jaren het jodendom wel. Toen hij naar de Joodse stad Yathrib (Medina) vluchtte werd dat volkomen anders. Hij had verwacht dat hij daar met open armen ontvangen zou worden. Maar de Joden in Medina wachtten op de messias, niet op een bedoeïen uit Mekka.