woensdag 11 juli 2012

De geboorteplaats van de moderne Spelen


Much Wenlock is de geboorteplaats van de moderne Olympische Spelen. In 1850 startte de arts William Penny Brookes de eerste Wenlock Olympian Games. De spelen zijn dit jaar van 8 juli tot 22 juli (nu dus)  georganiseerd door de Wenlock Olympian Society. Pierre de Coubertin bezocht in 1890 Much Wenlock op uitnodiging van Brookes. De Coubertin bracht de Spelen vervolgens naar de wereld. In Wenlock kunt u nog steeds gratis parkeren!

William Brookes was een vooruitstrevend man. Hij begon niet alleen een leesbibliotheek in het dorp maar dus ook elk jaar een Olympiade. Het doel?  De verbetering van de morele, fysieke en intellectuele  kwaliteiten van de inwoners van het dorp en het buurtschap Wenlock. De Spelen bestaan uit veel onderdelen: hardlopen, boogschieten, voetbal, fietsen, badminton, kleiduif schieten, golf, schermen, marathon, zwemmen, snel cricket .... en een lange afstandswandeling. Dat is mijn onderdeel:


De Wenlock Games hebben ook elk jaar een grappig onderdeel. Het bekendste voorbeeld is de oude vrouwenrace met als prijs een pond thee.