zaterdag 27 september 2014

Ello

Er is een nieuw platform dat de concurrentie wil aangaan met Facebook, hoewel ik vermoed dat het beter concurreert met Tumblr. Het heet Ello en het is invite only. Een goeie truc om veel belangstelling te genereren, want dan wil je erbij horen. Zo is Google + ook begonnen. Maar gaat Ello hetzelfde lot tegemoet?

Ello is een alternatief voor Facebook terwijl de halve wereld daar al zit. Het lijkt me uitgesloten dat iedereen daarheen verhuist. Al je zogenoemde vrienden zitten al op Facebook en die blijven daar.

Ello heeft anders dan Facebook geen reclame en het is gratis dus je vraagt je af hoelang ze dat gaan bolwerken. Dat is veel werk voor weinig en wie gaat dat doen? Zoete Lieve Gerritje. Verder kun je geen fake-account aanmaken en dat klopt. Bij Facebook is dat een fluitje van een cent hoewel het niet mag. Ik heb even een e-mailadres aangemaakt dat werd geweigerd bij Ello maar geaccepteerd door Facebook. Dus kennelijk zijn ze bij Ello een stuk slimmer. Ik zit (nog) niet op Ello en niet op Facebook, maar wel op Tumblr. Overigens ook een mooi platform.