vrijdag 21 augustus 2015

Committee of elimination of racial discrimination

Kortweg CERD, is het clubje landen van de VN dat over Zwarte Piet oordeelt. Welke landen zitten daar in?

Als je dit ziet schiet je wel een beetje in de lach. Zuid-Afrika is op dit moment het meest xenofobe land ter wereld. Er zijn harde confrontaties tussen Zuid-Afrikanen en migranten uit de buurlanden. China houdt Tibet hardhandig in het gareel. Turkije heeft het aan de stok met de Koerden en een premier die een megalomaan paleis liet bouwen van het Turkse belastinggeld. Togo is een dictatuur met landgenoten die al jaren in vluchtelingenkampen verblijven over de grens. De dictatoriale familie is goed voor 5 miljard dollar. India heeft de facto een kastenstelsel. Wij mogen ons gezicht niet zwart maken, maar in de VS koop je automatische wapens in de buurtsuper. Rusland .... Zal ik verdergaan? 
Het is natuurlijk heel edelmoedig dat deze landen zitting hebben in deze commissie. Maar misschien moeten ze eerst maar eens thuis de boel moreel op orde brengen. Ik kan me niet voorstellen dat wij ons iets gelegen moeten laten liggen aan het oordeel van dergelijke landen. En BelgiĆ« is sowieso een bananenrepubliek. 
Ik vermoed dat de VN allerlei van dit soort clubjes heeft, waarin landen elkaar de maat nemen. En op elkaar zitten te loeren natuurlijk. Jij hebt iets over ons gezegd, dan zullen wij nu ook iets over jou zeggen. Zo gaat dat ongetwijfeld.