donderdag 3 september 2015

Ali en Aisha

Aisha was de lieveling van Mohammed. Hij trouwde haar toen ze een jaar of negen was. Mohammed was ruim 40 jaar ouder. Ali was de lievelingsneef van Mohammed. Ali is door hem opgevoed. Ali trouwde met een dochter van Mohammed.
De ellende binnen de islam voert terug op deze Aisha en Ali. Te infantiel voor woorden overigens. Het gaat om de vraag wie van beiden Mohammed na zijn dood moest opvolgen. Daar komt nog bij dat Aisha een nacht weg was en zij volgens haar tegenstanders overspelig is geweest. Maar gelukkig bemoeide Allah zich er toen ook mee en liet de profeet weten dat Aisha zuiver was. We zullen nooit weten wat er die nacht is gebeurd, maar voor de sjiieten staat vast dat Aisha zich die nacht heeft laten verwennen door een van Mohammeds strijders.

Tussen Ali en Aisha kwam het nooit meer goed. En zo hebben we nu soennieten (IS) en een minderheid van Sjiieten. De Soennieten zijn op de hand van Aisha. Dit is de kiem van alle ellende. Kun je je het voorstellen? Dat er kinderen dood aanspoelen op de kust van Turkije vanwege deze kwestie Ali of Aisha! Godsdienst is doorgaans te bizar voor woorden. Niet Europa, maar ArabiĆ« moet zich schamen voor dit verschrikkelijke humanitaire probleem.