zondag 15 november 2015

De slag om Molenbeek

IS heeft een klein kalifaat gevestigd in de Brusselse wijk Molenbeek. Er wonen 130 SyriĆ«-gangers, twee van de zeven terroristen die in Parijs hebben toegeslagen komen uit Molenbeek. De Belgische overheid is de controle op deze wijk kwijt en dat geeft ze ook openlijk toe. Waarschijnlijk durven ze niet eens de wijk binnen te gaan. 

Ik begrijp sowieso niet dat mensen die naar SyriĆ« zijn gegaan vrij kunnen bewegen in Europa. Ze zijn staatsgevaarlijk en horen dus onder permanente controle te staan. Een zware stenen bal aan hun been is toch het minste. Nu geldt het oorlogsrecht. De eenvoudigste oplossing is een hek om de wijk. Duur hoeft het niet te zijn. En dan dagelijks op staatskosten bevoorraden. Er is niemand die werk heeft en ze hoeven ook nergens naartoe. Maar eerst volledig uitkammen. We zijn in oorlog met Molenbeek. Dat vraagt om drastische oplossingen. 

Nee maar, er meldt zich een stadssocioloog (wtf?) Corijn die vindt dat je de wijk vooral niet moet uitkammen. Nee, je moet ze hun gang laten gaan in Parijs of morgen Amsterdam. Als die wijk ergens op vooruitgaat is het uitkammen. Wie wil er nu naast een terrorist wonen? En daarna mag Corijn met ze gaan sjoelen.