donderdag 3 december 2015

VARA brengt exquise gerechten

Een pop uprestaurant in Amsterdam met exquise gerechten van kok Robert Kranenborg. Dat is de moderne variant van de verheffing van de arbeider, zij het dat die de maaltijd waarschijnlijk niet kan betalen, want met een goed glas wijn erbij zit je al snel op honderd euro per couvert.

DWDD opent dit restaurant in de machinekamer van de Wester Gasfabriek. Je kunt er eten in de maand december. Erg chic is dit natuurlijk allemaal niet. Het is gymschoenen onder je maatpak. Jongens die van naargeestige top 2000-muziek houden en kwarteleitjes gaan eten en paté van wilde eend. Als de wereld ten ondergaat zijn er altijd wel mensen die feest willen vieren op de puinhopen. Niks menselijks is de VARA vreemd. 

Tafelheer is Paul de Leeuw of eigenlijk moet je er niet aan denken dat Claudia de Breij aanschuift bij je aan tafel. Die wordt ook nooit een kwartje, moet je maar denken. Deze mensen zouden het liefst hun armoedige veren willen afschudden natuurlijk. Maar of dat lukt? Mij niet gezien in elk geval. Ik vermoed de VARA over enkele jaren zal vaststellen dat dit restaurant niet het allerbeste idee was uit de geschiedenis van de omroep.