dinsdag 23 februari 2016

Hitler had maar één bal ....? Was hij een testosteronmonster?

Volgens medische rapporten had Hitler een niet ingedaalde testikel. Dat is wezenlijk anders als hij had maar één bal. Hij was immers geen hermafrodiet met een bal en een eierstok.
Een foetus heeft twee gonaden. Die worden bij een meisje eierstokken en bij een jongen testikels die vervolgens indalen. De eierstokken dalen natuurlijk niet in. Dat is allemaal een kwestie van chromosomen en hormonen. En combinatie van testikel en eierstok komt heel zelden voor. Dat was bij Hitler niet het geval. Dat indalen gaat kennelijk niet altijd goed. Daar controleert een kinderarts ook op. Er zijn mannen die helemaal geen ingedaalde testikels hebben. Dat komt ook in het dierenrijk voor zoals bij varkens en paarden. Bij varkens noem je dat binnenberen bij paarden heet het een klophengst.
Veel testosteron! De grap is dat een niet-ingedaalde testikel juist meer testosteron aanmaakt, omdat de bal in de buikwand te warm wordt. Bij paarden is dat zelfs gevaarlijk omdat zo'n klophengst ronduit agressief kan worden. Klophengsten worden daarom gecastreerd. Was dat bij Hitler ook het geval? Was hij een testosteronmonster?