donderdag 1 december 2016

De VARA zou gekort moeten worden

De belastingbetaler betaalt jaarlijks 75 euro aan omroepbijdrage. Voor dat geld worden radio en televisie-programma's gemaakt. Een ander deel komt uit reclame-inkomsten. Ik vind 75 euro best veel, vooral ook omdat ik geen televisie heb of kijk. 

Bij de VARA worden riante salarissen betaald aan drie presentatoren: Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw en Giel Beelen. Samen verdienen ze rond de twee miljoen per jaar. Dat is natuurlijk een schande. Hun sociale betrokkenheid houdt op bij de stoeprand van de studio. Giel Beelen klopte met zijn zogenaamde empathie het laatste spaargeld uit de portemonnee van luisteraars van Het Glazen Huis, maar gaat er zelf vandoor met 565.000 euro. De VARA zou zijn salaris nu gaan aanpassen, maar dat betekent de facto niets. Een tientje eraf is ook aanpassen. 

De VARA kijkt zich weinig aan te trekken van de normering van salarissen in de publieke sector. Dan moet die omroep volgens mij stevig gekort worden door de overheid. Het budget kan makkelijk met twee miljoen omlaag. Daar kun je best leuke andere dingen meedoen. Weg met de VARA. Met socialisme heeft deze omroep niets meer van doen.