dinsdag 9 juli 2019

Vrijwilligers die graaien en snaaien

Beeldvorming over kringloop

Ik werd op marktplaats beschuldigd van de duur doorverkopen van een boek dat ik volgens hem uit de kringloop had gekocht of gestoken. Deze man verschuilde zich achter het pseudoniem Blauwbeer uit Oegstgeest.

Het boek kwam uiteraard niet uit de kringloopwinkel. Hij kon dat zo controleren maar dat wilde hij niet want iedereen weet dat vrijwilligers in kringloopwinkels alle mooie spullen wegkapen voordat de klanten komen.

Dat is dus het beeld dat een klant heeft van mensen die wekelijks hard werken in de recycling. Dat ze graaien en snaaien voordat de klant eraan te pas komt. Het bleek volgens hem uit allerlei onderzoek dat vrijwilligers 2 petten op hebben. Dat iemand die zich Blauwbeer noemt een autistische nerd moet zijn blijkt ook uit allerlei onderzoek. Dit soort mensen horen niet thuis in een fatsoenlijke samenleving waarin mensen zich inzetten voor goede doelen (want dat doen wij onze winst gaat naar goed doel) vrijwilligers werken niet om dingen achterover te drukken. Ze willen mensen ontmoeten en hun leven zin geven.

Denkt hij nou echt dat een kringloop een antiekhandel is van hoog niveau? Kom eens kijken, er is altijd een chipje af, kringen in het hout, oortje er vanaf, pootje weg, barst in het glas. Mensen brengen hun spullen niet voor niks naar een kringloopwinkel. En dat is de reden waarom je doe prachtige spullen niet ziet: ze zijn er niet.