donderdag 26 september 2019

Op naar een genderneutrale wereld

Minister van Engelshoven wil speelgoed genderneutraal maken. Dus geen gescheiden afdelingen meer in speelgoedwinkels, geen vragen is het voor een jongen of een meisje? En de wereld wordt mooier dan die ooit was.

De jongetjes blijven gewoon naar de bal rennen en de meisjes naar de pop. Dat verandert heus niet. Ook niet als je speelgoed anders kleurt. It’s in the genes stupid! Uit experimenten met jonge apen blijken de jongetjes en de meisjes dezelfde seksegebonden voorkeur te hebben voor ons speelgoed. Poppen en auto’s. 

Maar de vraag is of we wel naar zo’n wereld toe moeten. Het doel van het leven is voortplanting. Eerste gebod: gaat heen en vermenigvuldigt u. Ik zou niet in een genderneutrale wereld willen opgroeien. Gelukkig is het dus nog steeds rokjesdag.in de lente. 

Meisjes ga lekker voetballen. Jongetjes ga vooral niet achter een kinderwagen lopen. Daar komt niks goeds van. Ze willen het ook helemaal niet. Behalve die ene: René. Vriendje van mijn kleine zus. Speelde met haar poppen. We vonden het een ‘bijzonder’ ventje. Was later in de jaren 90 een van de eerste aidsdoden. Ik bedoel maar.