zondag 6 oktober 2019

Meulenbelt en inclusiviteit

Groot nieuws uit de marge: Anja Meulenbelt heeft haar abonnementop De Groene opgezegd omdat het blad de niqaab vrouwonwaardig noemt. 

Dat politieke clubje Bij1 rond haar en Silvana Simons is een allegaartje van mensen. Ze staan voor een inclusieve wereld. Meulenbelt maakte deze foto van haar zusters. Wat ik me nou afvraag is of Meulenbelt ze wel eens gevraagd heeft hoe moslims denken over homoseksualiteit? Ze moet toch weten dat Allah ‘homoseksualiteit verafschuwt’. Dat in IS homoseksuelen van het dak van een flat werden geduwd. Dat in de islam inclusiviteit een gotspe is. 

QWat ik ook interessant vind is haar houding tegenover zwaar gereformeerden, die vaak dezelfde standpunten over homoseksualiteit als de islam uitdragen. En ook voor de doodstraf zijn, en voor andere positie en kleding van vrouwen en mannen. Etcetera. Zijn de zwaargereformeerde vrouwen ook Meulenbelts zusters? Gaat Meulenbelt ook op de bres voor zwarte kousen, de strenge gereformeerde opvoeding en de geringe vaccinatiegraad?