vrijdag 6 december 2019

Holocaust en Haye van der Heyden

Ongehoord! Haye van der Heyden vindt dat er ruimte  bij zijn omroep moet zijn voor mensen die de holocaust ontkennen. Er komt bij omroep  Ongehoord ook een serie met mensen die menen dat de aarde plat is, dat roken longkanker geneest, en dat de maan van gele kaas is. Het is lastig voor mensen om feit en mening te onderscheiden. Haye van der Heyden is zo iemand. De shoa is ook maar een mening. En Joden spelen zo goed viool.
Nu heeft hij zichzelf buitenspel gezet. En dit blijft altijd aan je kleven, zeker ook als je nu na 24 uur nog volhoudt dat je niks fouts hebt gezegd. Terwijl het niet veel fouter kan dan dit. Dit raakt aan de basis van ons moreel besef. De moderne wereld zou gegrondvest moeten zijn op ‘nooit meer Auschwitz’ dat is helaas niet zo. Genocide vindt nog steeds overal plaats, zelf vlak bij Auschwitz in Srebrenica. En in de Islamitische Staat, waar uitwassen plaatsvonden waar zelfs de nazi’s zich voor zouden schamen.
Haye van der Heyden eindigt waar al dit soort gajes eindigt. Uitgerangeerd, in een eenzaam bestaan in de bijstand. Een mooie dood.