donderdag 14 mei 2020

Trump pathologische narcist

Als je de tweets van Trump leest zie je een man die geen enkele kritiek duldt op zijn persoon. Nu is het voor iedereen lastig om kritiek te krijgen, maar bij Trump is het zo ziekelijk geworden, dat het weerleggen ervan zijn core business is. Inmiddels nadert de VS de 100 duizend Corona doden, dus je zou verwachten dat Trump wat anders te doen heeft.
Bovendien is de president van de VS onbeschoft geworden tegen mensen die gewoon hun werk doen zoals journalisten. Gisteren zei hij tegen een chinees-Amerikaanse journaliste dat ze haar vragen maar aan China moest stellen. Dat was een lelijk einde van de persconferentie.
Trumps gedrag is een super-oplossing, een gedraging die zich tegen je keert. Hij zal de geschiedenis ingaan als de slechtste president die de VS ooit had. Steeds verder in het nauw gedreven zal hij dat oordeel steeds dichterbij brengen.
Het coronavirus zal nog heel lang huishouden in de VS door de chaos die Trump heeft geschapen. Hij is een tragische figuur die waarschijnlijk al jaren alleen naar bed gaat, omdat zijn vrouw zijn aanraking niet meer verdraagt.