vrijdag 16 oktober 2020

Stenigen

Volgens de Thora en de Koran moeten bijvoorbeeld overspelige vrouwen gestenigd worden. Stenigen is een doodstraf. De Romeinen kruisigen, de Amerikanen elektrocuteren etc. 

Orthodox gelovigen vinden dat ze de religieuze wet moeten volgen. Het is een door God gegeven wet. Waarom stenigen orthodoxe joden dan niet? Dat komt omdat je ook verplicht bent de rechtbank van je land te volgen. Als een staat dus een sharia rechtbank heeft, wordt er gestenigd. Dat gebeurt ook echt. 

Wat als er een Joodse staat zou zijn die de Tora als wetboek hanteert? Wordt er dan gestenigd? Ik ben bang van wel. Als de Tora volledig door God is overgedragen, kun je geen uitzonderingen maken en de ene wet wel en de andere wet niet uitvoeren. 

Dat overspelige vrouwen wel en overspelige mannen niet gestenigd moeten worden, toont al aan dat de Tora door mensen is geschreven, vrouwenhaat is overal aanwezig. Het is eenzijdige discriminatie. Dat geldt ook voor het dragen van hoofddoeken. Dat voorschrift is ook eenzijdige discriminatie.  Vrouwen wel, mannen niet. Godsdienst is vrouwenhaat. 

Het is maar goed dat moderne mensen rechtvaardiger zijn dan Allah of Jahweh of God.