vrijdag 27 september 2024

Tjonge, jonge

Schoof zal ondertussen wel denken ‘waar ben ik aan begonnen. Nu weer een staatsecretaris - Jansen - die meent dat hij mag denken wat hij wil (minder, minder). Maar het kabinet denkt met één hoofd en spreekt met één mond. 

Schoof moet de kikkers in de kruiwagen houden en dat doet weer denken aan kabinet Balkenende met Lijst Fortuyn. Die kikkers sprongen ook steeds uit de wagen. Ook allemaal mensen die niet mochten zeggen wat ze dachten. En dat was toch de kracht van Fortuyn ‘Hij doet wat hij zegt. ‘ Aan doen kwam Fortuyn niet toe. 

Schoof is de enige fatsoenlijke man in dit kabinet en ook de enige met verstand. Kijk naar Fleur Agema, die weet van voren niet dat ze van achteren nog leeft. En Mona Keijzer leert steeds nieuwe woorden bij: ‘dragende motivering’ zegt ze sinds kort, new speak zei Orwell. 

Wiersma is minister van dierenleed, ze dacht dat het stroomstootwapen misschien nog niet zo’n gek idee was. Ik zie Faber nog wel met zo’n ding naar Ter Apel gaan. Faber houdt het midden tussen een Katwijkse gereformeerde en een kampbewaakster. Ik krijg de kriebels van die vrouw.