vrijdag 27 februari 2015

Een moedig man

Zo ziet een moedig man eruit: doodgewoon. Kare Bluitgen schreef een satire onder meer over het seksleven van Mohammed. De messen worden natuurlijk alweer geslepen, de kalasjnikovs gesmeerd. Zijn boek heet Den Beste Bog, vertaald Het Beste Boek en ik kan niet wachten tot het in Nederland verschijnt.

Mohammed was  monogaam in zijn eerste huwelijk met de zakenvrouw Khadidja. Ze waren 25 jaar getrouwd. Daarna volgden acht vrouwen. 'Lustige Witwen', oorlogsbuit, concubines en een meisje van negen. Hoewel het andere moslims toegestaan is om met vier vrouwen te trouwen, had Mohammed het dubbele aantal vrouwen. Zo gaat dat als je een rechtstreeks lijntje met Allah hebt. Na negen vrouwen vond Allah het genoeg.

Van een van de vrouwen wordt gezegd dat ze Joods was, maar dat is onzin. Ze zou afstammen van de broer van Mozes en dat maakt je niet tot Jood natuurlijk. Bovendien was Mozes waarschijnlijk geen Jood. Een van de vrouwen of concubines was Maria een koptische Christen die zich bekeerde tot de islam.het is niet duidelijk of de profeet met haar getrouwd was of dat ze alleen bijvangst was.