dinsdag 20 december 2016

Wat denk je


Gaan we die ultrarechtse hordes in Europa nog onder controle houden? Ik weet zeker van niet. De geschiedenis heeft het bewezen. Op termijn gaat het volledig uit de hand lopen. We hebben misschien nu al onherstelbare fouten gemaakt, met het pamperen van nieuwkomers. Waaraan ik zelf ook heb meegewerkt. 

Moet je nagaan: we hebben nu een derde generatie Marokkanen die we nog steeds aan hun accent herkennen. Alleen al in te taal zijn ze niet geïntegreerd.


Links zal zich nu toch veel steviger moeten gaan opstellen. Lodewijk Asscher gaat dat niet doen. Hij is de verkeerde man op de verkeerde plek. Als je naar zijn rol in het pietendebat kijkt, zie je dat hij het direct uit handen gegeven heeft. Hij had onafhankelijk moeten blijven. Dat was zijn taak. Rechts ziet het als verraad. Ik kan dat volgen.


Vrouwen, homoseksuelen en joden zijn in sommige buurten aangeschoten wild. En de islam is echt niet de godsdienst van de vrede. De islam is de godsdienst van de Koran, die homoseksualiteit verbiedt, die vrouwen een ondergeschikte rol toebedeelt. Die vrouwen opdringt met hun verkrachter te trouwen, die meisjes uithuwelijkt. Die nauwelijks eisen stelt aan de slager die het schaap de keel opensnijdt. Die toestaat dat vrouwen en kinderen geslagen worden. Ga nou niet zeggen dat doet de bijbel ook. Het gaat erom of je het navolgt. 


Toen ik lesmateriaal schreef over intercultureel onderwijs mocht ik van de progressieve redactiecommissie geen hoofdstuk opnemen over hoe je omgaat met (verdenking van) kindermishandeling. Maar de cijfers waren schokkend en werden verdoezeld. Zo ging dat toen in de jaren 80.


Ga met een keppeltje op je hoofd door Amsterdam West lopen. Dan zul je zien dat het fout gaat. Rechts gaat de macht nemen en als het niet in de politiek kan, dan maar op straat. De progressieve mensen zullen ach en wee roepen. Maar niet inzien dat ze er ook indirect voor verantwoordelijk zijn.