maandag 28 november 2022

Canon van de Nederlandse atletiek

 Ik moet hier eigenlijk geen reclame voor maken. De Canon van de Nederlandse Atletiek heet het boek. De auteurs hebben weinig begrepen van de zaak Dillema. Ze volgen in hun boek de corrupte tv-uitzendingen over Foekje Dillema. 

Een van de vele missers is dat Dillema ‘op voorspraak van de bondscoach naar een geslachtskeuring moest’. Niet waar. Essentieel is dat de Internationale Atletiekfederatie een geslachtstest verplichtte voor alle deelneemsters aan het aan EK in Brussel. Dat was al voor de oorlog bepaald. 

Dan stellen de auteurs dat ze ‘vrouw was met een y-chromosoom’ Zo iemand moet je als intersekse kwalificeren. Een persoon met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken. LHTBI weet U nog? Ze had inwendig testikels die niet lang na de schorsing zijn verwijderd in het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Klaar.

Tot overmaat van ramp komen de auteurs nog met de mededeling dat haar bijnieren te veel testosteron aanmaakten. Kortom een medisch allegaartje hier en daar bijeengesprokkeld uit onvolwaardige bronnen. 

Te hoog gegrepen voor sportverslaggevers. 

Laat maar. Next.