woensdag 31 juli 2024

Boksers met Y- chromosoom

 Twee Olympische boksers met een mannelijk Y-chromosoom zijn toegelaten tot de Spelen. Volgens het IOC gaat het niet om transgenders. Dat is het nieuws. Meer wordt er over ze niet verteld. Het zou gaan over chromosomen. 

Ik vermoed daarom dat ze intersekse zijn. Dat ze zowel xy als xx chromosomen hebben. Net als Caster Semenya en Foekje Dillema.. 

Mannen hebben in al hun cellen xy, vrouwen xx. Maar soms hebben personen beide chromosoom paren in hun cellen. Een deel van hun cellen is xx ander deel xy. Dat is geen feest. Je kunt deze boksers dus geen man noemen en ook geen transgenders. Deze vrouwen hebben wel wat hogere testosteron-waarden, maar niet in de mannelijke range. 



dinsdag 30 juli 2024

De 2-atleten regel

 Bij het turnen mogen maar twee atleten van een land naar de finale. Jordan Chiles die een fractie tekort kwam (en vierde werd) mag nu niet naar de finale. Twee teamleden waren beter. Ze liet haar boosheid met haar vuist zien. 

Het aantal atleten per sport is sowieso beperkt. Ik kan me nog herinneren dat er in de jaren 90 wel 30 Nederlandse schaatsers goed genoeg waren voor de Spelen. Een bevriend schaatsers zei tegen mij dat hij met gemak 5 sprinters kon verslaan die wèl op de spelen waren. So it goes. 



Nog gekker: u hoeft niet meer te stemmen

 Het wordt gekker en gekker rond Trump. Vorige week zei hij dat je over 4 jaar nooit meer hoeft te stemmen. En nu? U hoeft nu ook niet meer in november te stemmen: don’t worry I got all the votes. 

https://youtu.be/of9OP_a6MNg?si=T-9YItW6-8oXgOhr

maandag 29 juli 2024

Dieu

Gebrek aan empathie

 


Bachus op de Spelen

 Geen persiflage, maar een - vrij onnozele - voorstelling van de Griekse god van de wijn Bachus. De scène verwijst uiteraard naar de oorsprong van de Spelen het antieke Griekenland. Met het laatste avondmaal heeft het niets van doen. Ook niet met smurfen. 



zondag 28 juli 2024

Het idee van een dictatuur

Zinspeelt Trump in zijn laatste speech over het idee van een dictatuur? “Over vier jaar hoeft u niet meer te stemmen,” verzekert hij zijn christelijke achterban. “Ik zal dat regelen”. Hij legt zijn woorden niet verder uit. Moeten we met Trump het ergste vrezen? 



Het slotakkoord was van Edith Piaf

 Dieu réunit ceux qui s'aiment







zaterdag 27 juli 2024

The Boxer

Niet geheel toevallig sloot Dion gisteren de opening van de Spelen af met de Hymne de l’amour. Het is een liefdeslied geschreven door Edith Piaf over haar grote liefde voor de bokser Marcel Cerdan. Een liefde die niet mocht zijn. Een hymne voor een sportman.

Ze ontmoetten elkaar in New York, het was liefde op het eerste gezicht. Maar Cerdan was getrouwd. Toen hij toch voor Piaf koos en hij terugging naar haar in New York, stortte het vliegtuig neer bij de Azoren. Niemand overleefde de ramp. 



vrijdag 26 juli 2024

Jezus en de vervloekte vijg

‘Never nooit zul je nog vruchten dragen’, zei de chagrijnige Jezus tegen de vijgenboom. Hij had honger en de vijg droeg geen vijgen. Ofwel Jezus had geen verstand van biologie ofwel hij kreeg gelijk want mijn vijgen zijn geen vruchten. Een vijg is een in zichzelf gekeerde bloem. Ik heb twee vervloekte vijgenbomen. 

‘Haal toch weg’ zegt de buurman die nog geen grasspriet verdraagt in zijn tuin: ‘vijgen zijn niet te eten.’ klopt




donderdag 25 juli 2024

Dieren redden

 Je kent die reels wel waarin mensen dieren verlossen uit netten of gestrande haaien terug slepen naar zee. Ik zit altijd te wachten tot zo’n beest zijn barmhartige samaritaan opeet uit dankbaarheid. Deze is wel goed: 

https://www.facebook.com/share/r/YLhxKvx9Kx7FWRX8/?mibextid=UalRPS

Dutch cyclists

 


woensdag 24 juli 2024

Postnl naar België

 Ik verstuur niet meer naar België. De helft van mijn pakjes raakt ‘zoek’. Of wat ze er ook mee uitvreten. Het is opvallend hoe slecht postnl werkt. En dan is track & trace ook nog een extra duur voor België. 

Het zou me niets verbazen als post naar België vaak van de wagen afvalt. 

dinsdag 23 juli 2024

Voordat ze een boerka moesten dragen

 


maandag 22 juli 2024

Een land zonder tattoos

 En zonder overgewicht. Ze waren gezond en mooi. 




zondag 21 juli 2024

Wat de top 2000 niet vertelt

 Het enige interessante aan de jaarlijkse Top 2000 is natuurlijk wat er niet in staat. Jon & Vangelis bijvoorbeeld. I’ll find my way home, het is een woordenspel rond deze titel met in het centrum wat leven is: somehow were going somewhere. 

https://youtu.be/rKqLAVyRaXw?si=Yu2ivPr0-AM5pHts

zaterdag 20 juli 2024

Broezakfoto

 Naast een broekzakgesprek heb ik ook vaak een broekzakfoto



vrijdag 19 juli 2024

De bollenvelden van Indonesië

 Nederland heeft zich schandalig misdragen in de overigens korte tijd na de VOC. Maar de cultuur bleef kleurrijk overeind. De Islam heeft daar een einde aan gemaakt. Kijk! 



Alle Vlamingen naar Nederland

 Wilders vindt dat de Palestijnen naar Jordanië moeten. Dat is net zo gek als alle Vlamingen naar Nederland. Alsof wij dat zouden willen en zij ook. De man met alleen moedermavo geeft geschiedenisles. 

Wilders heeft nu zijn kabinet maar blijft enfant terrible, blijft in de oppositiestand. Iedereen moet zijn mening weten. Alleen hij doet er toe. Wat is de zin hiervan, van dit narcisme? Allerlei vrienden van hem moeten de boel weer rechtstrijken. De wereld denkt dat je niks aan het Nederlandse kabinet hebt. Aan de andere kant: hoe eerder deze boel instort hoe beter. 



Net als Judas Iskariot

 


donderdag 18 juli 2024

Trump spant Jezus voor zijn karretje

 Jezus kun je overal voor inzetten. Bijvoorbeeld om alle migranten het land uit te zetten. En hij zeide: ‘werp alle Mexicanen in de put”. Trump weet dat hij de conservatieve Christenen voor zich kan winnen omdat de democraten de duivel zijn met hun abortus en LHTBQ wensen. Maar waarom zo primitief?

De vrouw die campagneleider is zegt dat ze de laatste dagen vrijwel alleen maar gebeden heeft. Dat gelooft natuurlijk vrijwel niemand. En toch maakt het niks uit. Zolang ze de laatste dagen maar niet in een abortuskliniek doorbracht. 




woensdag 17 juli 2024

Frankrijk verbiedt hidjab op Spelen

 Franse atletes mogen geen islamitische hoofddoeken dragen op de komende Olympische Spelen. Frankrijk beroept zich op de laïcité. Een strikte scheiding tussen kerk en staat, letterlijk een lekenstaat. 

Uiteraard is er verzet bijvoorbeeld van Amnesty. Het zouden immers de meest genderneutrale spelen ooit worden. Ik vind het ook wat ver gaan, maar het dragen van de hidjab vind ik op zich ook ver gaan. 

Wat me opvalt aan moderne meiden is dat ze zich westers kleden met een hoofddoek. Terwijl de lichaamsvormen aantrekkelijker zijn dan het haar. Maar  liever dit dat die abaya’s, lelijke kleding. 



zaterdag 13 juli 2024

Maar voor wie?

 De zon gaat weer schijnen in Nederland, zegt Wilders. Maar voor wie? 



woensdag 10 juli 2024

Nonbinair in Spanje

 Hoe geef je in Spanje aan dat je nonbinair bent? Nou dat hangt af van je geslacht. Een man is nonbinairo en een vrouw nonbinaira. 😂 

maandag 8 juli 2024

Blond als Hitler

 De grap is dat extreemrechtse politici geblondeerd zijn.  Als ze zich willen inzetten voor de autochtone Europeanen hebben ze zelf bleekmiddel nodig om zich als rolmodel te presenteren. Het doet me denken aan de vraag ‘wat is een Ariër? Een Ariër is lang als Goebels, slank als Göring en blond als Hitler. 



zaterdag 6 juli 2024

Esmah Lahlah

 “Het dragen van mijn hoofddoek is mijn persoonlijke keuze die ik in vrijheid heb gemaakt”  aldus Lahlah

Bergwijn parafraseert: het dragen van dit oranje shirt is mijn persoonlijke keuze die ik in vrijheid heb gemaakt. 

Waarom zegt Lahlah niet gewoon dat ze moslima is en dat de hoofddoek een voorschrift uit de Koran is. Dat ze zich aan de voorschriften houdt. Je doet niet eerst een hidjab om en wordt dan moslim. Het is andersom. Klaar. 

vrijdag 5 juli 2024

Mest in de sloot

 Lozen die boeren dan mest in de sloten? Vroeg Van der Plas nadat GL zijn zorg had uitgesproken over de kwaliteit van het drinkwater als gevolg van uitrijden van mest.

Ze werd uitgelachen, ik keek er met verwonding naar. Je bent van de boerenpartij en je stelt zo’n domme vraag. Dat kan toch niet. 

Met clichés ga je het niet redden

 Schoof is een slimme en verstandige man. De juiste man op de verkeerde plek: de hoofdmeester in de kleuterklas. Alleen dat cliché dat zijn kabinet er voor alle Nederlanders is, is ongeloofwaardig. Daar gaat hij het niet mee redden. Omdat gisteren bleek dat dat nou juist niet waar is. Zou hij de enige zijn die het gelooft?




Fleur Agema verzetsheld

 Vanuit vak k van krèche zat de kleine Fleur te twitteren. Ze ondermijnde haar eigen baas. Kreeg op haar lazer maar haalt haar tweet niet weg.

Wat bezielt haar? Zou ze denken dat ze een verzetsheld is die Nederland gaat redden? Standvastig en bereid. 

Er zitten niet twee racisten in het kabinet, maar twee enge wijven. 

donderdag 4 juli 2024

Hoofddoek vrije keuze?

 Is het dragen van een hoofddoek een vrije keuze? Ik zie zelden niet/moslims met een hoofddoek. Eigenlijk nooit tenzij een vrouw chemotherapie heeft. Dus hoe vrij is de moslima? 

De hoofddoek hoort namelijk bij de Islam (soms bij hindoes). De Koran schrijft in twee verzen over de hidjab. Het dragen van een hoofddoek is dus het gevolg van deze verzen. De keuzevrijheid voor de moslima is dus relatief. 

Bijna alle moslims zijn van huis uit gelovig. Er is in de opvoeding geen keuzemoment. Je bent als moslima groot geworden en dan draag je hoofdbedekking. Vrije keuze bestaat dan helemaal niet. Ook niet voor jou en mij. 

Je gedrag wordt door allerlei factoren aangestuurd. Daar bestaat geen vrije keuze in. Vrije keuze is een illusie. De moslima volgt de koran. De koran bestraft de ongelovige en zeker de geloofsverlaters. 

woensdag 3 juli 2024

Rutte: op naar de koning


 

Fries

 Faber had de eed hel liefst in het Duits uitgesproken 



dinsdag 2 juli 2024

Zo waarlijk helpe mij god almachtig

 Marjolein Faber gelooft in god maar niet in zijn gebod.



maandag 1 juli 2024

Faber

 En toen gingen de deuren niet open



Hebban

 Na nieuw onderzoek naar inktsporen luidt de tekst:

Hebban olla uogela nestas hagunnan hinase hic anda thu uuat unbinan uue nu

Als we de u als v schrijven en de uu als w op  de relevante plaatsen staat er

Hebban olla vogela nestas hagunnan hinase hic anda thu wat unbinan we nu


Het zou een mix van oud-Nederlands en oud-Engels zijn.