donderdag 24 september 2020

Hebben de Joden Jezus gedood?

Uiteraard weet iedereen dat kruisiging een Romeinse methode was. De Joden stenigden hun misdadigers. Dan hadden christenen nu een steen boven de deur hangen. Wat niet ongevaarlijk is.

Jezus lag voortdurend overhoop met de schriftgeleerden. Die groep vond dat hij zich niet aan de wet van Mozes hield. Dat is niet waar, Jezus liet juist zien dat sommige voorschriften belangrijker waren dan andere. Hij hield zich prima aan de wet. Maar hij vond genezen belangrijker dan de sabbatsrust. Dat viel toch slecht bij de wettische Joden. Omdat het gekrakeel over de Joodse wet ging zei Pilatus dat het een Joods probleem was. Hij zag niks slechts in hem. Maar het volk mocht ivm Pesach een keuze maken.

Stel dat er een groep Joodse mannen bij Pilatus hebben aangedrongen op Jezus’ dood, dan mogen de christen ze dankbaar zijn. Want zo kon Jezus ze het eeuwige leven laten zien, de opstanding uit de dood. Goed gedaan jongens! Maar mensen zijn nou eenmaal niet echt verstandig, ipv dankbaarheid werden ze boos. Dat is ook al vreemd omdat Jezus zelf zegt dat hij deze weg moest gaan. Je kon Jezus niet vermoorden.

Nog dommer zijn mensen die de Joden belasten met een soort erfschuld. Alle Joden zijn verantwoordelijk, zelfs nu nog. Daar zijn christenen goed in. Ik ben nu nog schuldig aan een daad van Adam en Eva. What the fuck!