dinsdag 5 november 2019

Van Liempt en Van Walsum

De Volkskrant-journalist Sander van Walsum mocht vorige week in zijn krant tot twee keer toe flink uitpakken om Ad van Liempt te verdedigen. Niet dat van Walsum zo’n goede schrijver is, want halverwege de stukken raak je de draad kwijt. Maar toch.
Het eerste stuk ging over plagiaat het tweede over nivellering van goed en fout. Uit het eerste stuk kon je opmaken dat van Walsum de zaak niet goed in zijn vingers had. Toch vroeg ik me af waarom Van Walsum zoveel ruimte kreeg en waarom hij daar zo fanatiek in was. Ik heb het antwoord gevonden.

Het zit zo Ad van Liempt was of is lid van het bestuur Stichting de Volkrant. Hij doet iets met de band tussen lezer en krant. Maar veel kwalijker is dat Van Walsum bevriend in met Van Liempt en samen met hem op de planken stond. Dat is kwalijk omdat de stukken die hij schreef voor de krant niets met objectieve nieuwsgaring te maken hebben. Het waren ingezonden brieven verpakt als artikel. De Volkskrant heeft zichzelf gediskwalificeerd. Van Liempt. heeft vriendjes in alle geledingen, vriendjes die ook nog makkelijk toegang hebben tot de grote media. Zelfs een brief van mij hierover plaatst de Volkskrant niet. En een ombudsman is er niet. De Volkskrant is schande!