dinsdag 17 september 2019

Hans Renders revisited

Weet u het nog? Paul Damen stelde een bloemlezing samen met gedichten van dictators. Ook dictators hebben hun gevoelige kant. Onzin natuurlijk, het boek is bedrog. Dan ruik je op een kilometer afstand. Merkwaardig is dat dit misbaksel nog steeds gewoon te koop is. Misschien wel mede door de Kleine Johannes, prof. Dr. hans Renders. Hij gaf dit schandalige prutswerkje 4 sterren.

Ik begin me nu toch echt af te vragen wat je nodig hebt om hoogleraar in de letteren te worden? Je moet kunnen lezen en schrijven, dus basisonderwijs en netwerken zijn voldoende. Vrij weinig. In ieder geval geen kritisch denkvermogen of kennis van onderzoeksmethoden. Een dissertatie doorlaten die geen wetenschappelijk waarde heeft? Ga naar Hans Renders. In het bijzonder het proefschrift van Ad van Liempt.

Recensies schrijven van totaal lachwekkende boeken met gedichten van Hitler en Bin Laden. Je hebt niks nodig om hoogleraar bij een letterenfaculteit te worden. Helemaal niks. Van Liempt had de zwakke plek in de wetenschap snel gevonden. Professorandes Hans Renders. Daar zou hij fluitend bij kunnen promoveren.