maandag 16 september 2024

Sebastian Coe voorzitter IOC?

 Dat is slecht nieuws. De voormalige Britse hardloper verwijst intersekse vrouwen naar de mannen competitie. Ik gun hem zijn mening, maar racistische en misogyne uitspraken niet. Hij weet dat bijvoorbeeld Caster Semenya niets te zoeken heeft in de mannen competitie. Ze zou op 100 meter achterstand gezet worden. Dat maakt zijn uitspraak hysterisch.

Hij doet zijn uitspraken bovendien op basis van een corrupt onderzoek naar de invloed van testosteron op sportprestaties op de 800 meter. Deze studie van de IAF bevatte verzonnen persoonlijke records en de onderzoekers haastten zich na de kritiek te vertellen het allemaal niet zo letterlijk genomen moest worden. 

Sebastian Coe is de JK Rowling van de sport. 



zondag 15 september 2024

Baby Reindeer

 Ik heb twee delen gekeken, maar kan het niet aanzien. Een hyperintelligente obese vrouw die een mislukte komiek stalkt. Als komedie zou het aardig zijn, maar dit is echt. En dat maakt het zo lastig. 

De echte dame ontkent natuurlijk alles, maar ze lijkt sprekend op de hoofdrolspeelster. En nu kijkt de hele wereld via Netflix naar een geobsedeerde aan lager wal geraakte vrouw. 

De vraag is natuurlijk of deze serie wel ethisch is. Mag je dat zomaar uitzenden? Ik ga daar niks aan veranderen, maar wil er geen deel van uitmaken. 



zaterdag 14 september 2024

Transgenders in de dop

 


BoerenBedrog Beweging

 


donderdag 12 september 2024

ado poppenhuis

 


Mannen in rokjes

 Vrouwen dragen rokjes omdat ze mooiere benen hebben dan mannen. Daarom is het niet mooi een man of transvrouw in een korte rok. Een kilt oké, maar een rokje? Nee. 



woensdag 11 september 2024

De q-hoek

 De zogenaamde q-hoek is door de vorm van het bekken bij vrouwen groter dan bij mannen. Deze hoek is relevant bij veel sporten zoals wielrennen, hardlopen etc. De hoek zorgt voor veel blessures bij vrouwen dat zien we vooral bij vrouwenvoetbal. De knieën zijn overbelast bij een grotere kniehoek. 

Het reduceren van testosteron heeft daarom geen invloed op de sporten waar de kleinere q-hoek een groot voordeel biedt voor mannen. Het voordeel van een kleine q-hoek is veel groter dan het verschil in testosteron waardes. Je hebt kortom meer aan een kleinere q-hoek dan aan een hoge testosteron waarde. Vrouwen hebben veel nadeel van hun grotere q-hoek. 







https://www.facebook.com/share/r/CgUG2vrM47uqMXgG/?mibextid=UalRPS

Hotel Duinoord

 


Dakhaas

 In de oorlog aten Nederlanders ook katten. Ze werden eufemistisch dakhazen genoemd. 

Maar Trump? Hij is een achterlijke dakhaas. 



Het is een bekend vooroordeel waarmee je groepen in een kwaad daglicht zet. Zo geloofden Polen dat Joden matzes bakten van kinderbloed. Dat leidde tot diverse pogroms waarbij tientallen doden vielen. 


dinsdag 10 september 2024

Voetbal is oorlog

 Vandaar dat onze sportverslaggevers alles over het bezoek van Wilders aan Oekraïne weten. Het is wel opvallend dat sportlui ineens ook politieke verslaggevers zijn geworden: Johan Derksen en bijvoorbeeld Jack van Gelder. Pas op meneer Van Gelder er zitten beren in uw kelder; beren in de kelder van’t per perceel. Misschien een keer omdraaien en aan Marleen de Rooy vragen of ze een voetbalwedstrijd wil analyseren. 

Het zijn niet alleen dit soort sterren die overal alles van afweten. JK Rowling is endocrinoloog en geneticus tezamen, zoals ze over Khelif schrijft. Apart. Ongegeneerd en onwetend. 

Vroeger had je alleen Mr GBJ Hitlerman - zoals wij kinderen hem noemden - en die wist alles over de geopolitiek. En Pierre Janssen die wist alles over kunst. Die gingen niet in discussie aan een kroegtafel: die mochten monologen houden. Ze zouden tegen Eva Jinek zeggen “Tais toi ei sois belle”.




maandag 9 september 2024

De Poolse leugen

 Op het monument in het Poolse Jedwabne staat ‘ter nagedachtenis aan de 1600 Joden die door de nazi’s zijn omgebracht’. De paar nazi’s die bij de moord aanwezig waren in 1941 maakten alleen maar foto’s. 

De honderden Joden die werden ingesloten in een schuur en daar verbrand, waren het slachtoffer van hun buren, hun dorpsgenoten. Hun gewillige beulen. 

De in meerderheid katholieke burgers van het dorp Jedwabne dreven op 19 juli 1942 hun Joodse dorpsgenoten van het plein naar een lokale boerenschuur. Niemand had de had ze daartoe opdracht gegeven, ook de nazi’s niet die nieuwsgierig kwamen kijken hoe de schuur met petroleum werd overgoten en in brand werd gestoken. Daarna namen de lokale moordenaars zonder gewetensbezwaren alle onroerende en andere joodse bezittingen in beslag. 

Het monument is een leugen en waarschijnlijk heeft niemand na de oorlog nog gesproken over de schandvlek in de lokale en Poolse geschiedenis.  




zondag 8 september 2024

Opnieuw vaccineren

 Raisa Blommestijn vindt het maar niks dat we opnieuw gaan vaccineren tegen covid. Laat ik haar dan herinneren aan Johann Biacsics een notoire antivaxer die zelfs weigerde zich te laten opnemen toen hij doodziek werd. Hij zou het zelf wel oplossen. Johann is in september 2021 overleden aan Covid. 



zaterdag 7 september 2024

Geslacht onbekend

 Deze man geeft zijn kind aan. Is hij de biologische vader? Hij wil niet dat zijn partner moeder wordt genoemd. ‘Ouder’ zegt hij. 

Geslacht kind? Onbekend. Het zal ongetwijfeld bedoeld zijn als in: mag later zelf zijn geslacht kiezen. Zou dat kind dat leuk vinden? Het gaat naar school: geslacht onbekend. De buurt en schoolkinderen hebben meer invloed dan zijn ouders. Ze kennen gewoon een geslacht toe. Die laten zich niet gek maken. Het kind voegt zich naar zijn vriendjes. Doet jongensdingen als hij een jongen is. Hij wil helemaal niet met poppen spelen. Hij wil die rode brandweerauto. 

Het experiment mislukt. Dat staat bij voorbaat vast. We kennen de geschiedenissen van deze kinderen en hun frustratie. Dit moet je niet willen. 




Sport is altijd oneerlijk

 Het begint al met de hoeveelheid geld die je kunt investeren: opleiding, materiaal, trainingstijd. Maar dan moet je nog de juiste afwijking hebben ten opzichte van het gemiddelde. Sifan heeft rare lange onderbenen; Phelps heeft slungelige lange armen. Anky heeft een paardengebit. Je moet de verkeerde genen hebben, zwart loopt hard. Wit begint, zwart wint. Groot slaat dood. 

Als we alle afwijkingen ten opzichte van het gemiddelde verbieden, dan wordt het eerlijk. 



vrijdag 6 september 2024

Ken u limiet

 Als ik er met 120 aan voorbijrijd, kan ik het sowieso niet lezen. 



donderdag 5 september 2024

Brood stelen

 Het is een moreel dilemma: mag je brood stelen als je geen geld hebt om eten te kopen? Ik geef antwoord uit een onverdachte hoek: de katholieke kerk. 

De kerk heeft expliciet gezegd dat dat mag. Je mag een brood stelen als je echt honger hebt en niet aan geld kunt komen om brood te kopen. 

Ik zou dan naar de Jumbo gaan als uitgeprocedeerde asielzoeker, want daar steelt iedereen, dus dan ben je meteen goed geïntegreerd. 



Geweld tegen vrouwen

 Geweld tegen vrouwen is natuurlijk niet exclusief islamitisch. Wel islamitisch is de schaamteloosheid waarmee mannen hun vrouwenhaat op sociale media
plaatsen.  

Dit is maar een van de vele voorbeelden.,

woensdag 4 september 2024

Maria

 “Wij hebben in de Koran zelfs een hoofdstuk over Maria de moeder van Jezus”





dinsdag 3 september 2024

TV criticus als BN’er

 Deze dame, ze heet Angela de Jong - en die naam past haar wel - ze is tv-criticus maar zelf ook bekende Nederlander. Dat wringt. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen tv heb, aan mij is 95% niet besteed, maar ik krijg de indruk dat Angela zelf niet van de buis te slaan is. Dan krijg je zelf ook kritiek. Dan ben je zelf onderdeel van de kritiek. Ze kan namelijk geen afstand bewaren tot haar domein. En dan ben je niet meet geloofwaardig. 

Hoe vinden jullie haar kapsel? 



maandag 2 september 2024

Khelif in cijfers en letters

Karyotype 46XX/46XY 

Testosteron 6 nanomol per liter  bloed

Fenotype: vrouw


Khelif in digits en letters:

Karyotype 46XX/46XY (genotype)

Testosterone 6 nano moles per liter blood

Fenotype: female 


In comparison/ ter vergelijking

Male karyotype 46XY 

Female karyotype 46XX

Testosterone male average 12 nanomoles 

Female 2 nanomoles


zondag 1 september 2024

Faber gaat de mouwen opstropen

 Na de oorlog weet Faber hebben we de mouwen opgestroopt en zag zij niemand vertrekken. Een minister van migratie die terug moet naar school. 350.0000 Nederlanders zijn weggegaan: naar Canada, Nieuw Zeeland. Een ware exodus. 

Het probleem is vaak dat politici hun mening niet toetsen. En er is niemand die ze afremt.